Presse
 
 

Grænseoverskridende 'byggemøde' i Karlslunde

Bygningsarbejdere fra 12 lande diskuterer udviklingen af arbejdsmarkedet i Europa og hvordan fagbevægelsen skal forholde sig til grænseoverskridende arbejde og faglige rettigheder.

- Vi hverken kan eller vil sidde på hænderne og overlade udviklingen af arbejdsmarkedet til de mestre og firmaer, som i dag boltrer sig lystigt på tværs af grænserne, siger Anders Olesen, formand for Byggefagenes Samvirke om grunden til, at samvirket er vært for det 2. regionale møde for bygningsarbejdere i Europa søndag-mandag den 23. – 24. april.

- Dagligt får vi sager ind i fagforeningerne om grov udnyttelse af arbejdskraft, underbetaling og svindel og humbug fra skumle firmaer. De øjner chancen for at score kassen på de åbne grænser. Derfor er det nødvendigt, at vi koordinere vores faglige arbejde på tværs af disse grænser med kolleger fra andre lande.

- Gør vi ikke det, ja så springer kæden af, og det eneste, vi helt sikkert kommer til at opleve, er arbejdsgivere, der udnytter forskelle i løn- og arbejdsforhold til at splitte os op og indlede en konkurrence mod bunden. Det er hverken vi eller kollegerne fra de øvrige lande tjent med. For slet ikke at tale om velfærdssamfundet, som bliver udhulet på denne måde.

I konferencen, som er arrangeret af det internationale bygningsarbejderforbund, UITBB, deltager bygningsarbejdere fra Schweiz, Østrig, Finland, Spanien, Frankrig, Hviderusland, Albanien, Bulgarien, Cypern, Portugal, Australien og Danmark. Der vil ud over udveksling af erfaringer om organisering af migrantarbejdere også blive debat om holdningen til EU’s Servicedirektiv, EU-forfatningsudkastet og de nye medlemslande.

Program søndag fra kl. 10 – 18 og mandag fra kl. 9 – 16. Sted: Karlslunde Strand Feriecenter, Karlslunde Strandvej 87, 2690 Karlslunde.

Yderligere oplysninger om konferencen og evt. mulighed for interview med deltagere på: 41 67 70 49 (Mads Bruun Pedersen) eller hos Anders Olesen på: 23 24 32 54.

Den 20. april 2006