Presse
 
 

Grib chancen og stop efterlønsforringelserne, Helle!

- Grib enhver chancen for at stoppe efterlønsforringelser, Helle Thorning. Også selv om det er Dansk Folkeparti, som - presset af vores folkelig protest - skaber muligheden. Det siger formanden for Byggefagenes Samvirke og talsmand for Fagligt Ansvar, Anders Olesen, i eftermiddag til deltagerne i den faglige fordemonstration på Axeltorv i København.

I sin tale sender Anders Olesen en kraftig opfordring til oppositionen i Folketinget og især til den socialdemokratiske ledelse:

"Der ER intet grundlag, hverken økonomisk eller i forhold til befolkningens alderssammensætning, for at gennemføre velfærdsforringelser. Landet har aldrig været rigere end nu. Der er med andre ord råd til forbedringer, og der er i høj grad behov for

• bedre uddannelse på alle niveauer

• offentlige investeringer og mere service

• bedre fordeling af arbejdet og mindre nedslidning

• flere job og opkvalificering til de mange udstødte

• et mere menneskeligt og solidarisk samfund

Der er intet af dette, der kan gennemføres sammen med den borgerlige regering! Derimod kan det realiseres, hvis vi bruger denne dags folkelige bredde til for alvor at skabe en alternativ politik."

Anders Olesen fortsætter:

"Lad os i stedet i fællesskab bruge denne dag og den kommende tid til at finde sammen. Lad os finde sammen og finde en form for udvikling af samarbejdet mellem folkelige og faglige organisationer. Lad os finde sammen om at udvikle et forsvar for og forbedringer af velfærden. Lad os i fællesskab skabe et helt nyt grundlag, som oppositionen kan samles om. Lad os finde en ny model. I dag er det protesternes dag. I morgen må alternativerne sættes på dagsordenen."

Onsdag den 17. maj 2006