Presse
 
 

Amager: Underbetaling på toppen!

Blokade mod underbetaling af polske håndværkere på Brigadevej 1

Tirsdag morgen den 20. september kl. 06 indleder Byggefagenes Samvirke blokade og sympatikonflikt mod det polske byggefirma Nova Bau, der har en byggeopgave på Brigadevej 1 på Amager. De ombygger tørreloftet i ejendommen til lejligheder.

- Vi har intet imod, at der bliver bygget boliger i København. Det er der mangel på. Når vi blokerer, skyldes det, at Nova Bau nægter at tegne overenskomst og dermed skabe ens vilkår mellem polske og danske bygningshåndværkere, siger Claus von Elling, faglig sekretær i Træ-Industri-Byg, afd. 27.

- I månedsvis har vi oplevet, hvordan firmaet har bygget om på den norske skibsredder Tom Bringsværds landejendom nede på Falster uden at ville indgå overenskomst. Her går vores polske kolleger til underbetaling og uden den sikkerhed, der ligger i en overenskomst.

- Det strider også mod indholdet af den såkaldte Østaftale, som siger, at der skal være lige vilkår for udenlandske og danske kolleger, når der arbejdes i Danmark.

- Lad mig slå fast: vi har intet imod polske kolleger. Tværtimod. Derfor vil vi også have dem med på vores side og sikre både deres og vores interesse i et fortsat velfungerende arbejdsmarked.

Yderligere kommentarer fra Claus von Elling på 3691 4629 el. 2096 2185