Presse
 
 

Fortsat fordrejninger på polsk ambassades hjemmeside

- Den er stadig gal med ambassadens holdning til fagforeningerne, siger gruppeformand Palle Bisgaard om den reviderede hjemmeside, som den polske ambassade har åbnet efter kritik for fordrejninger.

Efter den polske ambassades hjemmeside for nylig gav stærkt fordrejede oplysninger om det danske arbejdsmarked og ikke mindst fagforeningernes holdninger til polske håndværkere på job i Danmark, lukkede ambassaden siden.

Nu er den genåbnet. Men det er ikke blevet bedre, mener formand for bygningsgruppen i Træ-Industri-Byg, afd. 27 i København, Palle Bisgaard.

- Vi har nu gennemgået siden og fundet en række fejl og stærkt kritisable holdninger. Ambassaden fortsætter med at fremstille fagforeningerne som håndværkernes fjender. Det er simpelthen forkert. Men det ønsker man altså ikke at rette op på. Heller ikke selv om vi har inviteret ambassadøren til et møde, for at få klare linjer.

- Derfor kan vi kun opfatte det sådan, at ambassaden har valgt side for social dumpning og underbetaling. Man er fuldstændig ligeglad med, at de polske håndværkere bliver udnyttet af griske firmaer.

- Østaftalens hensigt er, at udenlandske arbejdere skal arbejde på samme vilkår som os og til samme løn. Men ambassaden gør alt for at få det til at se ud som om, vi kun vil holde folk ude.

- Det er fuldstændig forkert – men ambassadøren holder sig for både øjne og øre for ikke at blive forstyrret af virkeligheden, slutter Palle Bisgaard.

Den 13. oktober 2005